Lekkere recepten voor de winter barbecue

Als de winterse kou zijn intrede doet, denken veel mensen dat het tijd is om de barbecue op te bergen. Maar niets is minder waar! Een winter barbecue kan juist een unieke en gezellige ervaring zijn. Met de juiste recepten en voorbereiding tover je jouw koude tuin of terras om in een warm culinair paradijs.

Lekkere recepten voor de winter barbecue

Glühwein en gemarineerde ribbetjes

Begin je winter barbecue met een hartverwarmend drankje: zelfgemaakte glühwein. Combineer rode wijn met kaneel, steranijs, kruidnagel, en een beetje sinaasappelschil voor die typische winterse smaak. Terwijl je gasten genieten van hun drankje, leg je de vooraf gemarineerde ribbetjes op de grill. Een marinade van bruine suiker, sojasaus, knoflook, en een vleugje chili geeft de ribbetjes een zoet-pittige smaak die perfect past bij de koude winteravond.

Gegrilde wintergroenten

Een winterbarbecue is niet compleet zonder een scala aan gegrilde groenten. Denk aan pastinaak, wortels, en rode biet. Snijd ze in dikke plakken of grove stukken, besprenkel met olijfolie, zout, en peper, en grill ze tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Serveer ze als bijgerecht of maak een winterse groentesalade door ze te mengen met wat rucola, geroosterde pijnboompitten, en een vinaigrette van balsamicoazijn en honing.

Hartverwarmende soepen

Tussen de gegrilde gerechten door is een warme soep een welkome opwarmer. Denk aan een rijke pompoensoep of een pittige linzensoep. Serveer de soep in mokken, zodat je gasten zich kunnen opwarmen terwijl ze genieten van de gezellige sfeer. Het voordeel van soep is dat je deze vooraf kunt bereiden, zodat je meer tijd hebt om te socializen met je gasten.

Langzaam gegaarde stoofpotjes

Als hoofdgerecht kun je kiezen voor langzaam gegaarde stoofpotjes. Bereid een stoofpot van rundvlees, bier, en wintergroenten vooraf in een slowcooker of op een laag vuur. Serveer het stoofpotje met een stevige portie aardappelpuree of vers brood om de heerlijke saus op te deppen. Het vlees dat langzaam gegaard is, zal smelten in je mond en de diepe, rijke smaken zullen iedereen verwarmen.

Gegrilde desserts

Eindig de maaltijd met een zoete toets. Gegrilde fruitbrochettes met ananas, appel, en peer zijn een licht en heerlijk dessert. Bestrijk het fruit met een mengsel van honing en kaneel voordat je ze grilt, voor een extra laagje smaak. Serveer met een bolletje vanille-ijs of slagroom om het helemaal af te maken.

liefs Marion

Extra info

Zo maak je zelf de lekkerste oliebollen
De historie van gevulde speculaas (en hoe je het zelf kunt maken)
Verleid je partner met de charme van de traditionele Franse keuken
Drie heerlijke herfstrecepten om warm van te worden!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *