Iedere dag probeer ik een gezonde maaltijd op tafel te zeggen. Ik zeg eerlijk dat mij dit niet altijd lukt. Er zijn altijd dagen dat ik aan het einde van dag toch niet voldoende tijd heb en kies voor een snelle (vaak ongezonde) maaltijd. Over het algemeen echter, staat hier dagelijks een gezonde maaltijd op tafel. Voor mij houdt dit in dat de maaltijd is gemaakt met veel verse groente, kleine hoeveel koolhydraten, rundvlees/kip of vis en op smaak gebracht met verse kruiden. Ik hoef niet iedere dag vlees of vis te eten, daar kan ook makkelijk een vegetarische maaltijd tussen zitten. Het enige wat ik liever niet oversla, is de verse groente.
Wekelijkse soep
Eén keer in de week maak ik doorgaans een grote pan met soep. Dit kan van alles zijn: broccolisoep, courgettesoep, bloemkoolsoep, komkommersnoep, snijbonensoep, bietensoep, het maakt niet uit. Ik maak van alles soep. Lekker (en makkelijk) voor de lunch! Het voordeel is, dat je gelijk een behoorlijk portie groente voor de dag al binnen hebt. Ook als je weinig tijd hebt, is een kop soep opwarmen echt wel mogelijk.
Zonder eiwitten
Natuurlijk hoef je geen vlees, kip of vis te eten. Plantaardige voeding is hartstikke gezond. Als ik echter alleen vegetarische maaltijden zou bereiden, zouden de mannen hier waarschijnlijk toch gaan morren. Vooral de jongste zal gaan protesteren. Maar noodzakelijk is vlees, kip of vis natuurlijk niet.
The Green food bible
Is The Green food bible een kookboek? Ja, het is óók een kookboek. Maar als ik dit boek zou omschrijven als ‘kookboek’ doe ik het toch echt wel tekort. Het is veel meer dan een kookboek, het is een soort voedingsbijbel. Prima titel dus. Want naast heel lekkere en vooral gezonde recepten, is de zo’n beetje de helft van dit boek gevuld met informatie over gezonde voeding. Waarom hebben we koolhydraten nodig? Waarom zijn vezels zo belangrijk? Wat doet vet in ons lichaam en wat moeten we nou toch met zuivelproducten?
Wat is het voor mij?
Voor mij is dit boek vooral een informatieve inspiratiebron, vol tips en weetjes die kunnen bijdragen aan een gezonde voeding. Niet zomaar een lulverhaal, maar goed onderbouwde informatie, soms aangevuld met wetenschappelijk uitleg over de impact van voeding. Daarnaast staat er echt heel lekkere recepten in dit boek, waar geen dier voor geslacht heeft hoeven worden. Maar liefst meer dan 50 recepten.
Specificaties The Green food bible
Titel | The Green food bible |
Uitgeverij | Uitgeverij Lannoo |
Auteur | Laura Canjels en Mylena Natanni |
Illustrator | Ann de Koker |
Aantal pagina’s | 192 |
Prijs | 25,00 euro |
ISBN | 9789401453257 |
Bestel direct | Bol.com |
Meer informatie
Meer leuke hebbedingen
Wat eten we vandaag?
Gezonde voeding
69 Secrets: opwindend ongemakkelijk
Leuke boekbesprekingen
Kraakbeen zorgt voor je lichaam