Sleutels, we raken ze allemaal wel eens kwijt. Of het nu de sleutel is van je huis, je auto of van een kluisje, we gaan allemaal wel eens op zoek naar onze sleutels. Of onze partner roept “schat heb jij mijn sleutels gezien?”. Dat je kind zegt “mam ik ben mijn fietssleutel kwijt. En dat gebeurt echt vaker dan dat je denkt. Sommige mensen raken nl. echt alles kwijt en kunnen moeilijk wat terugvinden.
En als je zo eens rondkijkt in je huis, wat zijn er dan een hoop plekken waar je je sleutels neer kan leggen of hangen. Ik leg mijn sleutels altijd in het halletje bij de voordeur. Althans bijna altijd. Ooit verdwenen mijn sleutels in de wasmachine. Op zich geen ramp, maar de sleutel van mijn auto was niet meer intact, en zat vol water. Uiteindelijk is dat wel weer goed gekomen. Je kunt ze beter in huis kwijtraken dan ergens op de straat of elders. Want dan is het lastig om je sleutels weer terug te krijgen.
Sleutels
Als ik terugkijk naar mijn jeugd, dan waren er altijd al sleutels maar dan in mindere mate. Wist je dat sleutels al duizenden jaren bestaan en wel 6.000 jaar? Ze waren eerst van hout, zegt de geschiedenis. Ze waren zwaar en leken op een tandenborstel. En de techniek was dat er pinnen waren die naar beneden vielen en zo ging de boel op slot. In de geschiedenisboeken zijn ze het er nog niet echt over eens wanneer sleutels nu eigenlijk ontstaan en daarbij dus ook sloten.
Laat staan dat we weten wie de uitvinder van de sloten is. Het is waarschijnlijk door de Egyptenaren ontworpen, en dan hebben we het over houten sloten. De Romeinen hebben de sloten gemoderniseerd door de sloten van metaal te maken. En al die jaren daarna tot aan heden werden sloten en sleutels enorm gemoderniseerd. En steeds verzint men iets nieuws. Wat er zijn altijd sloten die gekraakt konden en kunnen worden, daarom blijft men de techniek van sloten vernieuwen. Ook het bijmaken van sleutels kan tegenwoordig niet zonder meer. Je hebt vaak een certificaat nodig om een sleutel erbij te kunnen laten maken. Zelfs dus van je eigen sleutels.
Verfraaien
Toen ik vroeger op mijn fiets zat, had ik gewoon zo’n soort plat sleuteltje en vaak zat daar verder niks aan. Want je had vaak geen andere sleutels dan je fietssleutel bij je. De achterdeur stond altijd open en ik kon zo naar binnen. Niks geen huissleutel mee. Helaas kun je tegenwoordig niet meer de deur openlaten, hooguit gebeurt dit nog kleinschalig in dorpjes. En dan is het eindelijk zover, mijn rijbewijs! Dus de fietssleutel werd ingeruild door de autosleutel. En kon ik, toen ik werk kreeg met mijn auto naar het werk. Op het werk, ontving ik ook een sleutel.
Sleutelhangers
Dus met twee sleutels in de hand, moest er toch een ringetje komen waar beide sleutels aan konden. Op een gegeven moment was dit saai en hing ik er een klein beertje aan of wat anders om het toch wat mooier eruit te laten zien. En deed ik wat mee met de hype die er toen was. Af en toe wissel ik van sleutelhanger, of omdat ik een mooiere zie of dat er eentje kapot gaat. En hoe leuk is het als je een gepersonaliseerde sleutelhanger kunt dragen?
Een prachtig sleutelsieraad. Dat gewoon speciaal voor jou gemaakt is, met jouw kleuren of jouw interesses. Of dat je een sleutelhanger kunt laten maken, waarbij je ter nagedachtenis aan je huisdier, wat as of haren kan laten verwerken in de sleutelhanger. Een sleutelhanger die zo uniek is, dat niemand die heeft, behalve jij!
Je kunt nu met de code 50enzo 15% korting krijgen op de unieke sleutelsieraden in de sleutelhangers shop. De code is geldig tot 31 december 2024. Dus grijp je kans om voortaan niet meer mis te grijpen naar je sleutels!
Extra info
De meest irritante kwalen boven de 50
Bejaardenkastje of sleutelkastje, zo handig kan dit zijn
Bronvermelding
Tekst: Karin de Vroedt
© afbeelding: Sleutelhangers.SHOP