De herfst is in aantocht

Herfst, die magische tijd waarin de wereld lijkt te veranderen in een schilderij van warme tinten. De herfst, of “najaar,” is het seizoen dat volgt op de zomer en voorafgaat aan de winter. Het is een overgangsperiode waarin de natuur zich voorbereidt op de kou. De lucht krijgt een frisse geur, bomen laten hun bladeren los en bedekken de grond met een tapijt van goud en rood. Dat klinkt heel romantisch. En dat is het eigenlijk ook wel een beetje. Want dan, althans bij mij, branden de waxinelichtjes weer volop in mijn huis. Het geeft een warm gevoel in de gure periode van de herfst. De herfst begint officieel op 21 september en duurt tot 21 december.

De herfst is in aantocht

Gezelligheid

In de herfst is het fijn om het binnen zo gezellig mogelijk te maken. Ook buiten kun je het gezellig maken door bijvoorbeeld een herfsttafel te maken. En wat dacht je met een lekker zacht dekentje op de bank, een kop thee erbij, en dan gezellig een serie kijken op televisie. Deze periode is vaak een periode van veel binnen vertoeven en hoe leuk is het dan om een spelletje te spelen, en op onze leeftijd kennen we allemaal het spelletje patience. Of met het gezin een leuk bordspel te spelen, ik heb leuke herinneringen aan ganzenborden. Erg leuk! Pak eindelijk dat boek eens uit de kast, wat al bijna ligt te verstoffen omdat je geen tijd had om te gaan lezen. Tijd maken voor jezelf, heel belangrijk.

Knutselen

Je creatieve uitspattingen kunnen geheel los. Deze maand staat Halloween ook in de agenda. Maak alvast wat leuke spannende creaties waarmee je je huis kunt versieren. En wat dacht je van een moodboard maken? Ooit deed ik dat, ben ik uren mee bezig geweest, vergat zelfs te eten. Ik was erg blij met het resultaat ondanks dat ik niet zo’n hele creabea ben. Je kunt zelfs al beginnen met het maken van een adventskalender. Op sociale media zie je heel wat tutorials om een adventskalender te maken. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen vind ik. Want voordat je het weet zitten we alweer in de maand december.

Donkere periode

Het zou kunnen dat je niet zo goed floreert in deze donkere periode. Probeer als het buiten licht is toch even een frisse neus te halen. Probeer zoals altijd, goed voor jezelf te zorgen. Ga eens langs de zonnebank studio. Of plan een heerlijke ontspannende dag in de sauna. Dat geeft je lijf een extra boost. Organiseer een disco party met je gezin, vrienden, bekenden. Of ga die cursus volgen die je al zolang wilt volgen. Maak je huis extra gezellig en zet wat kamerplanten in je huis. Kamerplanten brengen een stukje natuur in huis. Ze verbeteren de luchtkwaliteit door CO2 om te zetten in zuurstof en kunnen zelfs bepaalde gifstoffen uit de lucht filteren.

Maar het effect gaat verder, kamerplanten kunnen ook je stemming verbeteren. Ze kunnen een rustgevend effect geven, dat kan stress verminderen, wat weer goed is voor je mentale gezondheid.

Zie de herfst als een gezellige periode, waarin je jezelf voorop stelt. Ga gewoon lekker uitgebreid in de badkamer, een maskertje nemen, geef je haren wat extra aandacht. Geef je huid wat extra aandacht door een heerlijke bodylotion te gebruiken. Leg je kleinkind lekker in zijn peuterbed. Daarna lekker in je huispak op de bank en je voelt je weer helemaal top!

Decoratie

Het is altijd leuk om je huis gezellig te maken met decoraties. Dat kan zijn een paar mooie kandelaars, waxine lichtjes houders. Of geheel passend bij het seizoen een mooi fleurige pompoen van porselein.

En vergeet de Halloween decoraties niet. Mocht je van wat groens in je huis houden, maar je hebt totaal geen groene vingers hebben dan is deze planten terrarium een mooie uitkomst. Want deze terrariums verzorgen zichzelf. Het is nl. gebaseerd op een eco systeem. Het water in de terrariums worden via verdamping gerecycled. Dat betekent dat je ze geen water hoeft te geven. En dat is voor mij uitkomst, want ik vergeet nog wel eens wat. Geniet lekker van dit seizoen! Voordat je het weet is het weer winter.

Liefs Karin

Extra info

De sleutel naar je hart

Bronvermelding

Tekst: Karin de Vroedt
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *